cimer2

Bio-nanotechnológiai és Műszaki Kémiai Kutatóintézet

PANNON EGYETEM

MUKKI logo

Bemutatkozás

A Műszaki Kémiai Kutatóintézetet a Magyar Tudományos Akadémia intézeteként 1960-ban alapították Veszprémben. 2004-től csatlakozott a Pannon Egyetemhez. Az Intézet 2016. július 1. óta a kari struktúrából kiemelve közvetlenül a rektor alá rendelten működik, és tevékenységét a XXI. század meghatározó technológiai trendjeihez igazodva Bio-nanotechnológiai és Műszaki Kémiai Kutatóintézet néven folytatja tovább.

bővebben

csoport


Kapcsolat:

  Pannon Egyetem
  Bio-nanotechnológiai és Műszaki Kémiai Kutatóintézet
         H-8200 Veszprem, Egyetem u. 10.
  + 36 88 624 040
   

ICCB1

CTB9MKE

MKN

MKN galéria

Hírek, események

EgyetemA „Hátrányos Helyzetű Gyermekek Oktatásáért” Alapítvány EREKY KÁROLY Díjjal és azzal járó ösztöndíjjal ismeri el a VEAB régió (Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megye) területén, a 2017/2018-ös tanév során megvédett, az alkalmazott biotechnológia témakörben készített BSc és MSc szak- illetve diplomadolgozatokat. Ebben az évben a díjazottak között két olyan hallgató is van, aki Intézetünkben készítette szakdolgozatát: Sipos Tímea (témavezetői Vonderviszt Ferenc és Kakasi Balázs) és Kovács Enikő (témavezetője Jankovics Hajnalka). Ezúton is gratulálunk és további szép sikereket kívánunk!

 

Doktori

A VEAB Környezettoxikológiai Munkabizottsági ülés keretében kerül sor a Pannon Egyetem Kémiai és Környezettudományi Doktori Iskola doktorjelöltjének Kakasi Balázs okleveles környezetkutató doktori értekezésének műhelyvitájára. Az értekezés címe: „Komplex környezeti minták geno- és citotoxikológiai vizsgálata”.
A műhelyvita időpontja és helye: 2018. december 05. (szerda) 10:00,
Pannon Egyetem Limnológia Intézeti Tanszék N10 terem, Wartha Vince u.1.

 

részletek

TDK2018. november 21-én a Pannon Egyetem Intézményi Tudományos Diákköri Konferenciáján az intézetünkben TDK-zó hallgatók szép sikereket értek el: Biológia Szekció – Biológia Tagozat: 1. helyezett Kovács Noémi, 2. helyezett Papp Lejla. Kémiai és Vegyipari Szekció – Kémiai és Vegyipari I. Tagozat: 1. helyezett Szekér Patrik. Ezzel mindannyian kiérdemelték a részvételi jogot a 2019. tavaszán rendezendő OTDK-ra. Mindenkinek gratulálunk és további sikereket kívánunk!

részletek

VEABHATÁRTALAN TUDOMÁNY - A Magyar Tudomány Ünnepe 2018 angol nyelvű előadása. Jim McQaid egyetemi tanár (University of Leeds: Geoengineering the climate Időpont: 2018. november 20., kedd, 17:30 Helyszín: MTA VEAB-székház első emeleti nagyterme (Veszprém, Vár utca 37.) részletek

(c) 2016 Bio-nanotechnológiai és Műszaki Kémiai Kutatóintézet