cimer2

Bio-nanotechnológiai és Műszaki Kémiai Kutatóintézet

PANNON EGYETEM

MUKKI logo

Bemutatkozás

A Műszaki Kémiai Kutatóintézetet a Magyar Tudományos Akadémia intézeteként 1960-ban alapították Veszprémben. 2004-től csatlakozott a Pannon Egyetemhez. Az Intézet 2016. július 1. óta a kari struktúrából kiemelve közvetlenül a rektor alá rendelten működik, és tevékenységét a XXI. század meghatározó technológiai trendjeihez igazodva Bio-nanotechnológiai és Műszaki Kémiai Kutatóintézet néven folytatja tovább.

bővebben

csoport


Kapcsolat:

  Pannon Egyetem
  Bio-nanotechnológiai és Műszaki Kémiai Kutatóintézet
         H-8200 Veszprem, Egyetem u. 10.
  + 36 88 624 040
   

MKN2019

MKN galéria

Hírek, események

VEAB1"A klímaváltozás hatása a vadgazdálkodás társadalmi-gazdasági környezetére" NÁHLIK ANDRÁS egyetemi tanár (Soproni Egyetem, Erdőmérnöki Kar, Vadgazdálkodási és Gerinces Állattani Intézet) előadása. Időpont: 2019. április 3., szerda, 17:30. Helyszín: MTA VEAB-székház, első emeleti nagyterem (Veszprém, Vár utca 37.)

A klímaváltozás közvetlenül és közvetett módon hat a nagyvadfajok populációdinamikájára és viselkedésére. E fajok túlszaporodásának negatív következményei sokrétűek, ezek csökkentésére és értékelésére jelenleg korlátosak a rendelkezésre álló eszközök és módszerek. Az előadás bemutatja a klímaváltozás hatását a nagyvad élőhelyére és szaporodóképességére, taglalja a túlszaporodásból származó problémákat és megoldási lehetőségeket kínál meglévő kutatási eredmények közzétételével és új kutatási irányok kijelölésével.

VEAB1"Forró univerzum, fekete lyukak és kisműholdak használata a nagyenergiás égbolt megfigyelésében" WERNER NORBERT (ELTE, TTK, Fizikai Intézet, Atomfizikai Intézet) tudományos főmunkatárs előadása. Időpont: 2019. március 27., szerda, 17:30. Helyszín: MTA VEAB-székház (Veszprém, Vár utca 37.) részletek

EgyetemA PE MKK Szimpóziumra 2019. március 20-án 9 órától kerül sor Veszprémben a B. épület 2. emeleti Konferencia Központjában. A szimpózium keretében a Kutatóközponthoz tartozó csoportok közérthető előadásban mutatják be az elmúlt évben elért legérdekesebb eredményeiket. Kérjük 2019. március 18-ig jelezzék részvételi szándékukat a PE MKK honlapján vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  email címen.

részletek

VEAB1Az MTA Veszprémi Területi Bizottsága tisztelettel meghívja Önt a 46. közgyűlésére
Időpont: 2019. február 22. (péntek) 13:30 óra
Helyszín: VEAB-székház, első emeleti nagyterem (Veszprém, Vár u. 37.)


részletek

EgyetemMTA VEAB Tudósklub
Időpont: 2019. február 13., szerda 17:30 órakor
Helyszín: MTA VEAB-székház első emeleti nagyterme (Veszprém, Vár u. 37.)

A DRAVECZ-HÁZ (a mai VEAB-székház) TÖRTÉNETE – Egy műemlék múltbéli és mai sorsa

Márkusné Vörös Hajnalka, főlevéltáros (Magyar Nemzeti Levéltár Veszprém Megyei Levéltára) előadásaDravecz József olvasókanonok várbeli házának alapkövét 250 éve, 1769. május 13-án tették le, majd Fellner Jakab tervei alapján megépült az a harmonikusan kialakított barokk palota, amely napjainkban a Veszprémi Akadémiai Bizottság otthona. Az előadás a ház történetén keresztül mutatja be a veszprémi vár átépítésekkel kísért funkcióváltásait (a Dravecz ház az egykori várfal és Babocsay Ferenc várkapitány házának elbontásával épült) és az épület egykori lakóit.

(c) 2016 Bio-nanotechnológiai és Műszaki Kémiai Kutatóintézet