cimer2

Bio-nanotechnológiai és Műszaki Kémiai Kutatóintézet

PANNON EGYETEM

MUKKI logo

Bemutatkozás

A Műszaki Kémiai Kutatóintézetet a Magyar Tudományos Akadémia intézeteként 1960-ban alapították Veszprémben. 2004-től csatlakozott a Pannon Egyetemhez. Az Intézet 2016. július 1. óta a kari struktúrából kiemelve közvetlenül a rektor alá rendelten működik, és tevékenységét a XXI. század meghatározó technológiai trendjeihez igazodva Bio-nanotechnológiai és Műszaki Kémiai Kutatóintézet néven folytatja tovább.

bővebben

csoport


Kapcsolat:

  Pannon Egyetem
  Bio-nanotechnológiai és Műszaki Kémiai Kutatóintézet
         H-8200 Veszprem, Egyetem u. 10.
  + 36 88 624 040
   

MKN2019

MKN galéria

Hírek, események

Kakasi Bulcsú1

 

Örömmel értesítünk mindenkit, hogy 2019. május 19-én megszületett Kakasi Bulcsú, súlya 3150g magassága 56 cm.
Édesanya és a Babácska is jól vannak. Kívánunk Neki hosszú BOLDOG életet!

VEABKERÁMIAI ANYAGOK MECHANIKAI TULAJDONSÁGAINAK VIZSGÁLATA MIKRO/NANO-SZINTEN Előadó: DUSZA JÁNOS fizikus, tudományos kutató, egyetemi tanár, az MTA külső tagja, a Szlovák TA kassai Anyagkutató Intézetének igazgatóhelyettese Időpont: 2019. május 29., szerda, 17:30 Helyszín: Veszprém, Vár utca 37.
részletek

VEAB1A társas intelligencia keletkezése és mai haszna
Előadó: PLÉH CSABA, pszichológus, az MTA rendes tagja
Időpont: 2019. május 15., szerda, 17:30
Helyszín: MTA VEAB-székház első emeleti nagyterme (Veszprém, Vár utca 37.)

részletek

NagykanizsaAz MTA Pécsi Területi Bizottsága és az MTA Veszprémi Területi Bizottsága 2019. október 16-án  rendezi meg Nagykanizsán a Pannon Tudományos Nap című  konferenciáját, melynek célja a dunántúli régióban elért legújabb tudományos eredmények bemutatása.
részletek

VEAB1"A klímaváltozás hatása a vadgazdálkodás társadalmi-gazdasági környezetére" NÁHLIK ANDRÁS egyetemi tanár (Soproni Egyetem, Erdőmérnöki Kar, Vadgazdálkodási és Gerinces Állattani Intézet) előadása. Időpont: 2019. április 3., szerda, 17:30. Helyszín: MTA VEAB-székház, első emeleti nagyterem (Veszprém, Vár utca 37.)

A klímaváltozás közvetlenül és közvetett módon hat a nagyvadfajok populációdinamikájára és viselkedésére. E fajok túlszaporodásának negatív következményei sokrétűek, ezek csökkentésére és értékelésére jelenleg korlátosak a rendelkezésre álló eszközök és módszerek. Az előadás bemutatja a klímaváltozás hatását a nagyvad élőhelyére és szaporodóképességére, taglalja a túlszaporodásból származó problémákat és megoldási lehetőségeket kínál meglévő kutatási eredmények közzétételével és új kutatási irányok kijelölésével.

(c) 2016 Bio-nanotechnológiai és Műszaki Kémiai Kutatóintézet