cimer2

Bio-nanotechnológiai és Műszaki Kémiai Kutatóintézet

PANNON EGYETEM

MUKKI logo

Bemutatkozás

A Műszaki Kémiai Kutatóintézetet a Magyar Tudományos Akadémia intézeteként 1960-ban alapították Veszprémben. 2004-től csatlakozott a Pannon Egyetemhez. Az Intézet 2016. július 1.-től a XXI. század meghatározó technológiai trendjeihez igazodva Bio-nanotechnológiai és Műszaki Kémiai Kutatóintézet néven folytatja tevékenységét. 2020. szeptember 1-től a Mérnöki Kar keretében működik.

bővebben

csoport


Kapcsolat:

  Pannon Egyetem
  Bio-nanotechnológiai és Műszaki Kémiai Kutatóintézet
         H-8200 Veszprem, Egyetem u. 10.
  + 36 88 624 040
   

MKN2021

MKN galéria

Hírek, események

DoktoriA PE MK MÜKKI és a VEAB Nanotechnológiai Munkabizottsága tisztelettel meghívja Önt és Munkatársait, PhD és diplomázó hallgatóit 2022. október 3-án 10:00 órai kezdettel az I épület 416. teremben tartandó PhD munkahelyi vitára. Előadás: Németh Bence László: Természetes eredetű szerves látens hőtároló kalcium-alginát mikrokapszulák fejlesztése
részletek

SNESzeretettel meghívunk mindenkit a Szöuli Nemzeti Egyetem professzora, Doo Soo Chung előadására. Az előadás címe: „Drop microextraction for capillary electrophoresis”. Az előadás időpontja: 2022. szeptember 28. (szerda) 11:00 óra, Az előadás helyszíne: Pannon Egyetem, I épület, 726. Az előadás nyilvános, minden érdeklődő munkatárs megjelenésére számítunk.

50VEABAz MTA VEAB 50. JUBILEUMI ÉV nyitó ünnepségén tekinthető meg a Pannon Egyetem MK MÜKKI Nanolab kiállítása Pósfai Mihály tárlatvezetésével. Az elektronmikroszkóp milliószoros nagyításban készült felvételein szokatlan, és gyakran az absztrakt képzőművészeti alkotásokéhoz hasonló vizuális élményt nyújtó mintázatok láthatók. A kiállítás ebbe az ismeretlen világba kalauzolja a látogatót.
részletek

VEAB1Az MTA Pécsi Területi Bizottsága és az MTA Veszprémi Területi Bizottsága 2005 óta rendezi meg Pannon Tudományos Nap című közös konferenciáját, amelynek célja a dunántúli régióban elért legújabb és legérdekesebb tudományos eredmények bemutatása. A konferencia helyszíne idén a Pécsi Akadémiai Bizottság Székháza lesz.
részletek

(c) 2016 Bio-nanotechnológiai és Műszaki Kémiai Kutatóintézet